Print
PDF
20
May

Реализирана тематска работилница за потрошувачки права

Во рамките на проектот: “Граѓаните активен партнер во реформите на политиките за вода“, финансиски поддржан од Европската Унија преку програмата за Подобрена вклученост на граѓанскиот сектор во европските интегративни реформи а  спроведуван преку Секторот за централно финансирање и склучување договори  во рамките на

Print
PDF
17
May

Претставниците на проектот „Граѓаните - активен партнер во политиките за вода’’ учествуваа во работата на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија

На покана на Регулаторната комисија за енерегетика на Република Македонија претставниците на ЦЕД ФЛОРОЗОН и Организацијата на потрошувачи на Македонија присуствуваа на работниот состанок на кој се разгледуваа решенијата за утврдување на тарифи за водните услуги во Град Скопје и општина Струмица. На работната средба се потврди потребата од активно вклучување на граѓанските организации во процесот на донесување на одлуки на локлано и централно ниво vis-à-vis водните услуги, а членовите на Регулатоната комисија за енергетика ја искажаа подготвеноста за соработка во рамките на проектот „Граѓаните-активен партнер во политиките за вода"

Print
PDF
04
Apr

Одржана прва тематска работилница за води во Скопје

Од 30 март до 1 април 2018 година во хотелот Порта во Скопје се одржа дводневна работилница на тема: “Зајакнување на капацитетите на граѓанските организации и нивните капацитети во областа на водата и водните ресурси, водните политики и реформи на законската регулатива која ги третира водните политики“.

ECO CALENDAR

December 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Пријава за учество