Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
Print
PDF
14
Nov

The Project Development of environmental investigative journalism awarded 10 grants

CED Florozon as a part of the sub-granting scheme of the Project Development of environmental investigative journalism awarded 10 grants to Civil society organizations. The financial support is enabled trough the EU Delegation in Skopje and the overall budget for the sub-granting scheme is 45000 EUR. This program will allow creation of environmental investigative stories and will help strengthen the CSO capacities and will also improve the cooperation between the CSOs and the media. The funds will be used for planning, implementation, preparation, research, realization and production of the stories.
The ten awarded organizations are: CSO Planetum from Strumica, CSO Ambrozija form Pehchevo, CSO Egri from Kriva Palanka, CSO Fokus from Veles, CSO Roma Perspective from Prilep, CSO Biosfera 369 form Bitola, CSO Akademik from Krushevo, CSO Novapedia from Skopje, CSO Ekologic from Skopje and CSO Svedok from Skopje.

Print
PDF
10
Oct

Повик за ангажирање продукциска куќа

За потребите на проектот „Развој на еколошко истражувачко новинарство“, финансиран од страна на Делегацијата на Европската унија во Скопје, Центарот за еколошка демократија ФЛОРОЗОН објавува повик за ангажирање на продукциска куќа за изработка на промотивно видео кое ќе се однесува на порталот www.ekologist.mk
Сите заинтересирани продукциски куќи може да ги најдат потребните информации на следниот линк.

Print
PDF
05
Oct

Покана за промотивен настан

Почитувани,

Амбасадата на Сојузна Република Германија во Скопје и Центарот за еколошка демокатија ФЛОРОЗОН од Скопје во рамки на националната кампања за адаптација на земјоделството кон климатските промени, организираат промотивен настан преку кој ќе и укажат на македонската јавност за последиците од климатските проимени врз развојот на земјоделството. Настанот се реализира во соработка со Министерството за замјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија  и е дел од проектот „Локална акција за глобална климатска адаптација“.

ECO CALENDAR

May 2018
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Пријава за учество