Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
Print
PDF
20
Jun

Одржана втора тематска работилница за развој на капацитети

20-06-2016Од 17-19 Јуни во Струмица се одржа втората од четирите работилници за зајакнување на постоечките капацитети на граѓанските организации кои работат на полето на животната средина, медиумите, медиумските организации и нивни претставници како и на организациите кои работат на заштита на маргинализираните групи, во рамки на Проектот “Развој на еколошко истражувачко новинарство“.
30-тина учесници на работилницата добија обука за тоа како подобро да ги искористат комуникациските алатки и вештини за презентација на еколошките теми и нивна поуспешна објава во медиумите. Тие имаа можност да научат како полесно да комуницираат со јавноста (креирање на медиумски план), се запознаа со алатките за комуникација со медиумите, добија правилни насоки за успешни односи со јавноста, а покрај теоретски работилницата се состоеше и од практичен дел: симулација на прес конференција, симулација на организирање на настан, симулација на комуникација со новинари итн.

Print
PDF
17
Jun

Повик за изразување интерес за ангажирање на IT/WEB инженер

За потребите на проектот „Развој на еколошко истражувачко новинарство“, финансиран од страна на Делегацијата на Европската унија во Скопје, Центарот за еколошка демократија ФЛОРОЗОН објавува повик за ангажирање на IT/WEB инженер за техничка поддршка и одржување на веб портал и база на податоци на Проектот .Заинтересираните страни може да ги најдат сите потребни информации на следниот линк.

Print
PDF
17
Jun

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ТЕМАТСКИ ЕСКПЕРТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРИРАЧНИК ЗА ИСТРАЖУВАЧКО НОВИНАРСТВО

За потребите на проектот „Развој на еколошко истражувачко новинарство“, финансиран од страна на Делегацијата на Европската унија во Скопје, Центарот за еколошка демократија ФЛОРОЗОН објавува повик за ангажирање на тематски експерт за подготовка на прирачник за истражувачко новинарство.Заинтересираните кандидати може да ги најдат сите потребни информации на следниот линк.

ECO CALENDAR

November 2017
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Пријава за учество